The Life Changer Summary, Possible Questions And Answers for Chapter 8

Welcome to The Life Changer Chapter 8 Summary, Most Likely Questions and Answers.

For better understanding of this chapter, do well to download and read chapter 8

If you are yet to read the full JAMB novel, I also recommend you read it by tapping on the button below.

Read the Complete JAMB Novel [The Life Changer by Khadija Abubakar Jalli]

However, if you don’t want to read the complete novel, you can now read the complete summary, possible questions and answers for all the chapters. Tap on the button below to read them.

Complete Summary, Possible Questions and Answers for The Life Changer by Khadija Abubakar Jalli

The Life Changer Summary – Chapter 8

In chapter 7, Dr. Kabir presents himself as the chairman of Examination Ethics Committee (EMEC) and robbed Salma. In this chapter, the true identify of Dr. Kabir is revealed.

His full name is Mohammed Kabir, a laboratory technologist employed in the University where Salma studies.

The tag ‘Doctor‘ is Kabir’s nickname. He is nicknamed ‘Doctor’ right from his secondary school days and he still retains it even as a laboratory technologist in the University. He is also a gambler. So, he uses the money he fraudulently got from Salma for gambling.

Labaran, Salma’s boyfriend, discovers that Salma has been tricked by Dr. Kabir and calls on Habib to contact Zaki to handle the matter. Habib becomes skeptical about contacting Zaki due to his failure in his first mission to abduct Alhaji Adamu’s son. Honorable Habib finally contacts Zaki to trail Kabir as suggested by Labaran.

Dr. Kabir is seen at a gambling spot. He has used the money he fraudulently got for betting. He wins the game and leaves quickly so he doesn’t lose the money by betting again.

Some robbers attack Kabir to get the money from him. The major mission of these thugs is to retrieve Kabir’s wins. Zaki meets the men as they carry on the operation. He immediately chases the men away and takes over the situation. Zaki finally gets the money from Kabir and leaves him bruised.

In another development, Salma suffers more pains as she loses her father. She also changes from her immoral life and turns a new live. Due to Salma’s amazing level of seriousness Ummi allows Salma become friends with her. Ummi tells her children all these stories.

SEE ALSO

Characters and their Roles in The Life Changer by Khadija Abubakar Jalli

Summary, Possible Questions and Answers for Life Changer chapter 2

Summary, Likely Questions and Answers for The Life Changer chapter 3

Chapter 4 Summary, Possible Questions and Answers for The Life Changer.

Life changer Chapter eight Questions and Answers

The Life Changer Chapter 8 Summary Possible Questions and Answers

1. What does Kabir present himself as as before collecting the money from Salma?

Answer: He presents himself as the Chairman of Examination Ethics Committee (EMEC).

2. What is Kabir’s full name?

Answer: Mohammed Kabir

3. Who is Kabir in the University?

Answer: Kabir is the laboratory technologist.

4. What is Kabir’s nickname?

Answer: Doctor

5. When was Kabir’s nickname given to him?

Answer: He was nicknamed ‘Doctor’ since his Secondary school days.

6. What other thing is Kabir known for?

Answer: Gambling.

7. What does Kabir use the money which he fraudulently got from Salma for?

Answer: Kabir uses the money for gambling.

8. What was the reaction of Labaran when he discovered that Salma has been payed by Kabir?

Answer: He quickly calls Habib to contact Zaki to handle the matter.

9. What was Habib’s reaction when Labaran suggested that Zaki be contacted to handle to issue?

Answer: He was skeptical about contacting Zaki.

10. Why was Habib skeptical about contacting Zaki?

Answer: Because of zaki’s failure in his first mission of abducting Alhaji Adamu’s son.

11. What other word or phrase can you use to replace ‘Skeptical‘ as used in the passage?

Answer: Expressing doubt.

12. Where was Kabir coming back from when he was attacked by thugs?

Answer: Bet spot.

13. What did Zaki do when he met the thugs in operation?

Answer: He chased them away and took over the situation.

14. What did Zaki get from Kabir?

Answer: Zaki took the money he won.

14. Why did Kabir quickly leave the bet spot after winning the money?

Answer: Because he knows he may bet the money again if he remains there and he doesn’t want to lose the cash.

16. What was the major mission of those thugs who first attacked Kabir?

Answer: To retrieve his wins.

17. Who is Labaran?

Answer: Labaran is Salma’s boyfriend and also a driver and a friend to Habib.

18. In what condition did Zaki leave Kabir after collecting the money?

Answer: Zaki left Kabir bruised.

19. What was the first mission given to Zaki by Habib?

Answer: to Kidnap Alhaji Adamu’s son.

Read chapter 9 summary, likely questions and answers.

Past Questions and Answers on the JAMB New Novel

Moral lessons from The Life Changer chapter 8

This chapter supports the saying “Life is an echo. What you give is what you get back“.

In line with the saying above, Kabir fraudulently got some money from Salma by misrepresenting himself as the Chairman of Examination Ethics Committee. He uses the money to play a game to make more profit after which the money was also fraudulently gotten from him. In other words, the law of karma always is at work.

In fact, his pay back is worse because he was beaten and let’s bruised.

Life is an echo. Any sound you make, you will definitely hear the sound for sometime before it finally stops.

Read more about the lessons from The Life Changer by Khadija Abubakar Jalli.

More about the Life Changer

This post is just about the summary, possible questions and answers for The Life Changer Chapter 8. I have more packages for you with regards to this book. There are other things you need to read about this book. Below are the list of things you need to read.

The Protagonist and Antagonist in the Life Changer by Khadija Abubakar Jalli

Settings in the Life Changer by Khadija Abubakar Jalli – Time and Place

JAMB Syllabus for English Language:

If you are writing government in WAEC, NECO, GCE or JAMB, you can read up the relevant government topics on this website.

Do you like this post? Tap the like button and also share it. If there is need to reach me directly, send me a message on WhatsApp.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *